onsdag 3 februari 2016

Ritningarna på huset

Here it is. Så här tänker vi att vårt hus ska se ut. Eftersom tomten ligger i en sluttning så kommer vi anpassa huset efter det och bygga det i etage. Överst till vänster på första bilden ser ni fasaden mot vattnet med stora fönster i alla rum. På nedervåningen har vi först en matsalsdel som är öppen mot vardagsrummet. På övervåningen kommer vi ha fransk balkong och ett stort fönster. Vi funderade på att ha en större balkong först men känner att det skulle bli överflödigt och eventuellt förstöra utsikten inifrån rummet. Fönstret längst till höger på övervåningen är badrum och i delen mellan sovrummet och badrummet kommer vi att ha ett dressing room utan fönster. Hela övervåningen är alltså "vår egen" avdelning av huset kan man säga.
Överst till höger på första bilden ser ni baksidan av huset, den sidan som är vänd mot skogen. Dörren till vänster är huvudingång och dörren till höger är groventré som leder in till tvättstugan. Det låga fönstret till höger är placerat över köksbänken.
Nederst på första bilden ser ni hur vi tänkt oss etagen. Dörren på den vänstra bilden leder ut från köket till en uteplats. Det nedersta smala fönstret sitter i matsalsdelen.
Överst till höger på nästa ritning är alltså nedervåningen (i två etage) ovanifrån. Längst bak ligger köket med en stor köksö som man även kan sitta och äta vid om man vill. En liten trappa leder ner till matplatsen, höjdskillnaden är en meter. I matsalsdelen kommer det att vara 5 meter i takhöjd. Till höger längst bak i huset finns ett gäst/extrarum, gästtoalett med dusch och klädkammare/förråd.
Till höger om matplatsen ligger vardagsrummet, vi kommer att låta det vara öppet hela vägen bort till ytterväggen men det är planerat så att man ska kunna bygga en vägg (enligt den streckade linjen på ritningen) och få ytterligare ett sovrum längst till höger. Vårt sovrum, samt dressing room och badrum är alltså placerat ovanför vardagsrummet så där är takhöjden "normal".
Längst ner till vänster ser ni övervåningen ovanifrån, mot trappan kommer det vara en vägg som inte går hela vägen upp till taket, den väggen kommer att bli som en sänggavel. Mellan sovrum och dressing room samt badrum kommer det vara skjutdörrar.

Thats's it. Vad tror ni? Jag är supernöjd! Marcus är så himla duktig, tänk att han har tänkt ut och ritat allt det här själv! Jag älskar att det är en nivåskillnad mellan kök och matsal, takhöjden och de stora fönstren. Gillar också idén med en "egen" våning högst upp, därifrån kommer vi ha superfin utsikt över sjön som kommer vara det första man ser när man vaknar. 
Det kommer verkligen bli ett hus med karaktär men som ändå passar fint in i omgivningen. Fasaden kommer ha stående lockpanel som behandlas med järnvitriol och svarta spröjsade fönster som jag skrev om här. Vi har även bestämt oss för att ha sedumtak, det kommer bli så fint ihop med fasaden och passa bra ihop med huset i övrigt.
Kommentera gärna om ni har tankar eller frågor, skulle vara jättekul att få er input.

Inga kommentarer: